Troels Lund sætter 10 mio. af til kamp mod nye dyrearter

Dyrearter er til alle tider rykket til nye områder og har udkonkurreret eksisterende arter, men det skal være slut nu, mener miljøminister Troels L...

Slettet Bruger,

28/05/2008

Dyrearter er til alle tider rykket til nye områder og har udkonkurreret eksisterende arter, men det skal være slut nu, mener miljøminister Troels Lund Poulsen. Med en ny handlingsplan til 10 millioner kroner mod disse immigranter fra dyreverdenen vil han sætte ind mod en række udvalgte arter, som fortsat har en så lille udbredelse i Danmark, at de i modsætning til dræbersneglen kan bremses, skriver Ritzaus Bureau.

Vaskebjørnen er blandt de arter, som ifølge Troels Lund Poulsen ikke er velkomne i Danmark, ligesom den amerikanske skarvand, mårhunden og bisonrotten heller ikke skal forvente noget green card.

"Jeg kaster ikke håndklædet i ringen, når det gælder dræbersneglen, som fortsat har prioritet. Men der er mange andre arter, som er en stor trussel mod den biologiske mangfoldighed, selvom de slet ikke har fået samme opmærksomhed. De skal også bekæmpes og helst så tidligt som muligt," siger miljøminister Troels Lund Poulsen til Ritzau.

[email protected]

Kilde: