Troels Lund: Der kommer ingen skattelettelser

Slettet Bruger,

27/05/2007

Venstres afvisninger af skattelettelser har hidtil været fulgt af et "så længe, der ikke er økonomisk råderum". Men i dagens Berlingske Tidende går politisk ordfører Troels Lund Poulsen skridtet videre og siger, det er unødvendigt at fortsætte skattedebatten:

"Dansk Folkeparti har klart sagt, at de ikke ønsker skattelettelser - ergo er der ingen grund til at diskutere skattelettelser. Derfor sender jeg det signal: Der kommer ikke skattelettelser inden valget."

Selv uden Dansk Folkeparti er der nok af uenighed mellem de borgerlige. I interviewet kritiserer Troels Lund Poulsen de Konservative for at tale med to tunger i skattedebatten. For mens den konservative skatteordfører, Jacob Axel Nielsen, de seneste dage kraftigt har imødegået finansminister Thor Pedersen holdning om faren ved skattelettelser her og nu, så har andre i den konservative gruppe haft andre dagsordener.

"Blandet andet har Henriette Kjær foreslået en ny bro over Kattegat og Christian Wedell-Neergaard har talt om tocifrede milliardinvesteringer i sundhedsvæsenet. Lægger man de to tal sammen kommer man op på 100 mia. kr. Når man har så store velfærdsønsker, så kan man altså ikke både blæse og have mel i munden, for så meget kan man ikke forestille sig, at der er økonomisk råderum til," mener Lund Poulsen.

Ingen skattedebat på kort sigt, men på længere sigt vil den politiske ordfører ikke afvise tanker om lavere skat. Det vil Venstre gerne være med til, hvis regeringens kommende 2015-plan viser et råderum for det. Han opfordrer dog til mere realitetssans i debatten:

"Venstre er tilhænger af virkeligheden. Og det er en god idé at være tilhænger af virkeligheden, for virkeligheden er den, at der ikke er 90 mandater for skattelettelser".

mol


Kilde: