Tre ud af fire lokale SF-formænd siger nej til euroen

SF-formand Villy Søvndal gjorde tilsyneladende regning uden vært, da han tilbød statsminister Anders Fogh Rasmussen hjælp med at få et ja ved en ko...

Slettet Bruger,

21/01/2009

SF-formand Villy Søvndal gjorde tilsyneladende regning uden vært, da han tilbød statsminister Anders Fogh Rasmussen hjælp med at få et ja ved en kommende euroafstemning, mod at SF fik lov at deltage i forhandlingerne om en bankpakke. I Søvndals bagland, hos SF's kredsformænd, siger et stort flertal nemlig nej til euroen, skriver Politiken, der har foretaget en rundspørge

Næsten tre ud af fire af de adspurgte siger direkte, at de er imod at indføre euroen i dens nuværende form, og den holdning tager Villy Søvndal til efterretning.

"Jeg har ikke noget ønske om at ændre den skepsis, der findes i vores bagland. Jeg synes, det er en sund skepsis. Jeg har til gengæld et ønske om, at statsministeren kan levere ændringer på de områder, der kan gøre, at SF kan genoverveje sin situation i forhold til euroen," siger han til Politiken.

Hvis Søvndal skal gøre en indsats for at få sit bagland med på euro-vognen, så kræver han etablering af et valutaværn, der forhindrer spekulation, at der skal tages flere beskæftigelseshensyn, og at der på EU-plan investeres i klima og grøn teknologi.

Socialdemokraternes næstformand, Nick Hækkerup, forventer dog, at det kun er et spørgsmål om tid, før SF sigerja til euroen.

"SF bevæger sig meget i øjeblikket, så mon ikke det viser sig, at vi finder en løsning. Det vigtigste er, at det er SF's egen beslutning. Det skal vi ikke gøre os til herre over," siger Nick Hækkerup til Politiken.

[email protected]

Kilde: