Trafikforsker: Ikke mere trafik af skuespilsparkering

Slettet Bruger,

18/12/2007

Politikerne på Københavns Rådhus er røget ind i en bitter strid med kulturminister Brian Mikkelsen om parkeringsforholdene til det nye Skuespilhus. Et af argumenterne fra lokalpolitikerne har været, at det p-anlæg under Kvæsthusmolen, som kommunen tidligere har accepteret men nu siger nej til, ville give ekstra meget trafik og forurening i København. Men det passer ikke, siger trafikforsker Otto Anker Nielsen, fra Center for Trafik og Transport på DTU, ingen af p-løsningerne vil bidrage væsentligt til trafik og forurening. Det skriver Børsen.

"Forskellen er formentlig marginal," siger Otto Anker Nielsen til Børsen

Hvis en af løsningerne er ufordelagtig, så er det faktisk dDet p-hus i borgergade, som de københavnske borgmestre vil have skuespilsgæsterne til at benytte. For de smalle adgangsveje omkring Borgergade kan give mere støj- og partikelforurening end de større adgangsveje, der er til Kvæsthusmolen.

Centerchefen for Center for Trafik i Københavns Kommune, Niels Tørsløv, holder dog fast i, at man har valgt den rette strategi.

"Det handler om antallet af parkeringspladser i byen. Kan man regne med, at der er plads til en? Hvis der er færre parkeringspladser, så tænker man måske: Det kan godt være, jeg skal tage bussen eller toget," siger Niels Tørsløv til Børsen.

En holdning, der får Brian Mikkelsen til at true København med et veto ved hjælp af et såkaldt landsplansdirektiv, hvis kommunen holder fast i at løbe fra den oprindelige aftale.

"Hvis et flertal i Københavns Borgerrepræsentation udfærdiger et forslag til en ny lokalplan, der ikke giver mulighed for et parkeringsanlæg ved Kvæsthusmolen, vil jeg som kulturminister i henhold til planloven gøre indsigelse mod dette forslag," skriver Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

[email protected]

Kilde: