Chefredaktør forbyder journalister at ringe til politiske kommentatorer

Slettet Bruger,

15/08/2007

Af Ole Birk Olesen

Redigeret klokken 16.00 - oprindelig version hævdede, at Trads vil boykotte spindoktorer, hvilket han skriver ét sted på sin blog, men det er i virkeligheden de politiske kommentatorer, han vil boykotte, som han skriver alle andre steder.

Ikke mere ringeri til de politiske kommentatorer. Sådan lyder beskeden fra Nyhedsavisens chefredaktør, David Trads, til sine journalister. Han er blevet så træt af, at alt for meget politisk journalistik handler om, hvordan politikerne gør sig på tv, og hvordan de positionerer sig politisk for at få flere stemmer, i stedet for at handle om det politikerne og partierne faktisk mener.

Dråben, der fik bægeret til at flyde over for ham, var dækningen af partilederdebatten i weekenden.

"Jeg har nu forgæves pløjet mig gennem Berlingske Tidende, Politiken, Jyllands-Posten, Information, Radioavisen, TV-Avisen, TV2 Nyhederne - og endda også min egen Nyhedsavisen - i forsøget på at finde ud af, hvad Naser Khader rent faktisk sagde på Venstres sommertræf i weekenden. Ikke et eneste ord. Ikke et eneste referat. Ikke en eneste faktuel oplysning. Kun spin og taktik og strategi og stilkarakterer," skriver David Trads på sin blog, avisen.dk/blogs/datr.

Kritiserer også sin egen avis
David Trads havde glædet sig til noget helt andet:

"Til at læse og høre og se, hvad Khader kom med af konkrete udspil, da han for første gang gik i direkte duel med de øvrige partiledere - og jeg var næppe den eneste dansker, som ville sætte pris på at blive redeligt oplyst om, hvad der skete."

Også hans egen avis får hårdhændet kritik for at gøre brug af den politiske kommentator Niels Krause Kjær til at uddele karakterer til partilederne.

"I Nyhedsavisen lod vi gudhjælpemig den højborgerlige Niels Krause-Kjær folde sig ud over to sider. Hans pondus er skabt af det år, han var spindoktor for Per Stig Møller, da han var partiformand frem til valget i 1998. Resultatet var en katastrofe - De Konservative blev halveret!" pointerer David Trads.

[email protected]

Kilde: