DFs Marlene Harpsøe: Totalforbud mod handel med sælskind

Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Marlene Harpsøe, vil nu lægge pres på udenrigsminister Per Stig Møller for at få ham til at opgive kampen f...

Slettet Bruger,

26/03/2009

Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Marlene Harpsøe, vil nu lægge pres på udenrigsminister Per Stig Møller for at få ham til at opgive kampen for, at grønlændere stadig skal have mulighed for at jage sæler og eksportere disse til EU.

"Det hænger ganske enkelt ikke sammen, når vi i Danmark i andre sammenhænge bryster os af at stå for god dyrevelfærd og samtidig skoser de andre lande for at forbryde sig mod dyreetikken, hvis vi så samtidig kæmper for at grønlænderne skal have nogle særkrav i forhold til jagt på sæler," siger Marlene Harpsøe.

Marlene Harpsøe har derfor henvendt sig til udenrigsminister Per Stig Møller for at få ham til at opgive kampen for den såkaldte "inuitundtagelse" i EU.

"Det vil være godt, hvis man i EU kunne enes om et totalforbud mod handel med sælprodukter, og så kan det ikke være meningen, at vi i Danmark skal være de allermest fodslæbende, fordi der er nogle grønlandske særinteresser, som vi skal tage hensyn til. Jeg synes, vi skal tage hensyn til dyrene, og der vil det absolut være at foretrække med et totalforbud. Hvad der er eller ikke er human jagt er simpelthen umuligt at give noget klart svar på," siger Marlene Harpsøe.

[email protected]

Kilde: