Topløs badning nu tilladt i Københavns svømmehaller

Et næsten enigt kulturudvalg i Københavns Kommune besluttede torsdag aften, at det skal være muligt for kvinder at bade topløst i de københavnske s...

Slettet Bruger,

28/03/2008

Et næsten enigt kulturudvalg i Københavns Kommune besluttede torsdag aften, at det skal være muligt for kvinder at bade topløst i de københavnske svømmehaller. Kun Dansk Folkeparti sagde nej til forslaget, som var stillet af SF'erne Frank Hedegaard og Bjarne Fey.

Kulturforvaltningen skal nu kikke nærmere på, om der skal være en ubegrænset tilladelse til topløs badning, eller om brysterne på bestemte tidspunkter skal være beklædte.

"Jeg synes godt, man kunne gøre det til et generelt princip, da der allerede er reserveret tid til muslimske kvinder, der ønsker at bade tildækket og som ikke ønsker at bade sammen med mænd. Her må andre kvinder selvfølgelig også bade, hvis de vil være tildækkede," siger Frank Hedegaard til Ritzaus Bureau.

Københavnere, der gerne vil bade med f.eks. deres drengebørn, uden at de distraheres unødigt af kvinders sekundære kønsorganer, vil fortsat kunne besøge svømmehallerne på f.eks. Frederiksberg i hele åbningstiden uden problemer.

[email protected]

Kilde: