To udvises for mordplaner

Politiets Efterretningstjeneste bekræfter nu, at der er tre anholdte i sagen om det planlagte drab på en af Jyllands-Postens tolv Muhammed-tegnere

Slettet Bruger,

12/02/2008

Politiets Efterretningstjeneste bekræfter nu, at der er tre anholdte i sagen om det planlagte drab på en af Jyllands-Postens tolv Muhammed-tegnere.

I en udtalelse oplyser PET, at en af de anholdte er en 40-årig dansk statsborger af marokansk oprindelse. Den anholdte er sigtet for forsøg på overtrædelse af straffe­lovens § 114 om terrorisme.

"Da PET har valgt at skride ind i en tidlig fase for at afbryde planlægningen og gennemførelsen af et terrorrelateret drab, er det imidlertid PET's forventning, at den pågældende vil blive løsladt efter afhøring, medmindre der fremkommer yderligere oplysninger, som giver grundlag for at fortsætte efterforskningen og eventuelt søge den pågældende varetægtsfængslet," skriver PET i en pressemeddelelse.

To udvises
Som led i indsatsen i Århus i nat har PET ligeledes anholdt to tunesiske statsborgere.

For begge de to tuneseres vedkommende er der efter udlændingeloven truffet bestemmelse om udvisning, da de ifølge PET anses for at være en fare for statens sikkerhed.

De to tunesere er indtil videre frihedsberøvet efter udlændingeloven med henblik på udsendelse af Danmark.

[email protected]

Kilde: