To år mere i fængsel til Brixtofte

Farums tidligere Venstre-borgmester Peter Brixtofte er netop blevet idømt yderligere to års ubetinget fængsel i Østre Landsret, skriver tv2

Slettet Bruger,

06/10/2009

Farums tidligere Venstre-borgmester Peter Brixtofte er netop blevet idømt yderligere to års ubetinget fængsel i Østre Landsret, skriver tv2.dk. Dommen er afslutningen på den såkaldte hovedsag.

Brixtofte krævede selv frifindelse.

Sagen mod Brixtofte har været delt op i to forskellige sager - "sponsorsagen" og "hovedsagen". Anklagepunkterne i hovedsagen indeholdt over 150 konkrete tilfælde, hvor Brixtofte og tidligere kommunaldirektør i Farum Leif Frimann havde ladet kommunen betale for vin, middage og rejser, som helt eller delvist ikke havde et kommunalt formål. Anklagemyndigheden mener også, at de tillige undlod at informere byrådet om lån på i alt 450 mio. kroner - og at de derfor var årsagen til, at Farum Kommune i 2001 kom ud med et underskud på 339 mio. kroner.

Peter Brixtofte blev i 2007 kendt skyldig i mandatsvig af særlig grov karakter og myndighedsmisbrug i byretten, men sagen blev på stedet anket af hans advokat.

Brixtofte har netop afsonet sin dom i sponsorsagen, hvor han også blev idømt to års fængsel.

Tidligere kommunaldirektør i Farum Leif Frimann blev idømt to års betinget fængsel for sin medvirken.

[email protected]

Kilde: