To autonome tiltalt for at have ødelagt butiksruder for en million kroner

Den 23

Slettet Bruger,

24/06/2009

Den 23. december sidste år drog to autonome mænd gennem København, mens de på deres vej ridsede butiksruder i 24 forretninger og på den måde anrettede skader for cirka en million kroner. I dag står de to tiltalt ved Københavns Byret for groft og systematisk hærværk, som kan give op til seks års fængsel, skriver tv2.dk.

Vidner beskrev over for politiet, at de to mænd gik gennem gaderne i indre by og ridsede ruder med smadrede flasker. Da vidnerne råbte dem an, trak de tørklæder op for deres ansigter og flygtede.

Den 21-årige, der arbejder som vicevært, har tidligere været anholdt i forbindelse med de voldsomme optøjer den 16. maj, hvor autonome og politiet sloges på Nørrebro hele natten. Han nægter sig skyldig.

Den 23-årige laver mad til vuggestuebørn. Han ændrede forklaring under grundlovsforhøret, hvor han til sidst erkendte sig skyldig i håbet om at blive løsladt:

"Jeg vil godt erkende mig skyldig. Jeg var meget, meget fuld, og det var meget, meget dumt. Jeg er meget ked af det," sagde han ifølge tv2.dk.

[email protected]

Kilde: