Tidligere næstformand: FDB går kun efter frelste kunder

Slettet Bruger,

18/05/2007

Brugsforeningen FDB går kun efter kunder med politisk korrekte holdninger. Det siger den nu afgåede næstformand, Henrik Larsen, der mener, at der er behov for dybtgående ændringer i virksomheden. FDB står bag butikker som Kvickly, SuperBrugsen, Fakta og Irma, og står over for at blive majoritetsejer af dagligvarevirksomheden Coop Danmark.

"Jeg mener, at FDB skal lave en helt ny politik, en ny struktur, og skal den have et nyt navn, og de forslag vil blive ført frem på FDB's kongres den 16. juni i Odense. I dag forsøger FDB kun at vinde kunder på frelste hylder i butikkerne, men man bør satse langt mere kommercielt og understøtte Coop Danmark i at vinde kunder på alle hylder," siger Henrik Larsen til Berlingske Business.

Henrik Larsen mener, at FDB skal stå ved, at den er en virksomhed og tænke mere på økonomi.

"I dag drøfter foreningen FDB ikke forretningen, men udelukkende temaer som økologi, fair trade, etik og andre højtprofilerede områder. Foreningen bør også have lov til at diskutere Coop Danmarks økonomiske resultater, men uden at træffe forretningsmæssige beslutninger. FDB skal knivskarpt bedømme, om Coop Danmark står rigtigt i markedet i kundernes øjne. Det beskæftiger man sig overhovedet ikke med i dag," siger han.

Bestyrelse afviser kritik
Henrik Larsen gik af som næstformand i FDB's bestyrelse i protest mod formanden Ebbe Lundgaards ledelse, men Ebbe Lundgaard står sammen med resten af bestyrelsen uforstående over for kritikken.

"Vi har beklaget Henrik Larsens fratræden. Som samlet afviser bestyrelsen hans kritik, men har ikke ønsket en diskussion om det. Vi har den holdning, at når et medlemsvalgt bestyrelsesmedlem går af, er det vedkommendes eget valg, og det skal vi ikke gøre noget stort nummer ud af. Henrik Larsen har fået lov til at fremføre sin kritik, og det har vi taget til efterretning. Men vi er forundret, fordi han har været med i alt, hvad bestyrelsen har foretaget sig, uden at han har taget forbehold for noget som helst. Der er fuld enighed i bestyrelsen," siger Ebbe Lundgaard til Berlingske Business.

MKR

Kilde: