Tidligere folketingsmedlem til unge V-politikere: Få fødderne ned!

Slettet Bruger,

01/08/2007

Kritikken hagler ned over den unge Venstre-gruppe, der vil modernisere det gamle bondeparti. Deres indvandrer-forslag har fået en kold modtagelse fra partiets politiske ordfører, og nu melder et forhenværende V-folketingsmedlem sig med en opsang til de unge politikere.

Gudrun Laub, der har siddet i Folketinget for Nordjyllands Amtskreds, kritiserer i et læserbrev i Jyllands-Posten de "to (ellers sympatiske) unge Venstre-kvinder, der sidder med fødderne oppe i en af Folketingets sofaer."

I gårsdagens Jyllands-Posten poserede nogle af de unge politikere for fotografen, og her ser man ganske rigtigt Sophie Løhde (opstillet i Nordsjælland) sidde med sandalklædte fødder i en sofa, med sålerne presset mod stoffet. Ellen Trane Nørby (opstillet i Sydjylland) har tilsyneladende ladet sine højhælede sko stå på gulvet, men sidder ikke desto mindre på armlænet, med fødderne solidt plantet på sædet.

"De tramper på andres værdier"
Og det finder Gudrun Laub meget uheldigt.

"Vil de også hoppe i sofaen eller svinge sig i lysekronen, hvis de besøger deres bedsteforældre eller svigerforældre?"

Det er ikke kun det tilsmudsede sofabetræk, der bekymrer hende. For hvad siger de unges opførsel mon om deres holdning til andre ting?

"Symbolværdien ligger i, at de er ligeglade med, at de tramper på andres værdier, historiske, arkitektoniske og økonomiske," skriver Gudrun Laub og fortsætter:

"Måske er de bare ligeglade og vil hensynsløst træde på hvem som helst og hvad som helst for at bringe sig selv frem."

[email protected]

Kilde: