Tidligere PET-chef undgår overvågning

Slettet Bruger,

16/12/2007

Hver dag registrerer Politiets Efterretnings­tjeneste, PET, millioner af oplysninger om danskernes færden på internet og telefonnet. Men oplysninger om den tidligere operationschef i PET, Hans Jørgen ­Bonnichsen, vil ikke være at finde i arkiverne. Han har nemlig valgt at tage sine forholdsregler, så efterretningstjenesten ikke kan følge med i, hvad han laver, skriver Århus Stiftstidende.

"Jeg ønsker ikke at blive overvåget. Jeg mener ikke, at der er nogen grund til, at alle mine bevægelser på ­internettet skal registreres og gemmes, så jeg har installeret programmer på min computer, der gør, at andre ikke kan følge med i hvilke sider, jeg besøger, eller hvem jeg sender mails til," siger Bonnichsen til Århus Stiftstidende.

"Man kan ikke lovgive sig til sikkerhed"
Programmet, han har installeret, hedder Polipixx og krypterer alle de data, som sendes til og fra computeren, så ingen kan aflæse dem. Den praksis har Bonnichsen det fint med. For det første, fordi programmet er fuldstændigt lovligt. For det andet, fordi han ikke bryder sig om den øgede overvågning, hans gamle arbejdsplads står for.

"Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg mener, at man er gået alt for vidt i sin overvågnings- og registereringsiver. Man kan ikke lovgive sig til sikkerhed for terror. I ­princippet skulle jeg i snit registeres 12.000 gange om året. Det har jeg ingen intentioner om at blive," siger den tidligere PET-chef.

For knap to måneder siden trådte den såkaldte logningsbekendtgørelse i kraft. Ifølge bestemmelsen skal teleudbydere gemme oplysninger om, hvem vi ringer og sender sms'er til, hvem vi sender emails til, og hvilke IP-adresser vi besøger på internettet. Myndighederne vil så, med en dommerkendelse i hånden, kunne få adgang til oplysningerne.

[email protected]

Kilde: