Tibet-forening opfordrer kronprinsen til ikke at legitimere kinesiske undertrykkelser

Søren Pind vakte opsigt og blev irettesat af statsministeren, da han i denne uge opfordrede kronprinsen til at blive hjemme fra OL i Kina

Slettet Bruger,

01/02/2008

Søren Pind vakte opsigt og blev irettesat af statsministeren, da han i denne uge opfordrede kronprinsen til at blive hjemme fra OL i Kina. Flere har løbende blandet sig i diskussionen for og imod både kronprinsens og de udøvendes deltagelse ved sommerens OL, og nu blander Støttekomiteen for Tibet sig også i debatten, skriver politiken.dk.

I et åbent brev til kronprinsen opfordrer foreningen ham til at være varsom med, hvilke arrangementer han vælger at støtte med sit fremmøde ved sommerens lege.

"Vi er meget opmærksomme på, at De har en stor interesse i sport og ønsker at blive medlem af IOC, og at det derfor ville være et stort offer at blive væk fra Beijing. Vi vil dog opfordre Dem til kun at være til stede ved de egentlige sportsarrangementer, men ikke ved de officielle kinesiske arrangementer, hvor De alene ved Deres tilstedeværelse legitimerer Kinas menneskerettighedskrænkelser og ødelæggelsen af Tibet," skriver foreningen ifølge politiken.dk i brevet.

Foreningen hæfter sig samtidig ved, at den britiske kronprins Charles senest har udtalt, at han ikke agter at deltage ved åbningsceremonien ved sommerens OL i Beijing.

Kronprinsen er kandidat til at overtage Kai Holms post som dansk medlem af den internationale olympiske komité (IOC). Det kræver, at kronprinsen bliver valgt på IOC-kongressen i København i efteråret 2009.

[email protected]

Kilde: