Thorning freder Fogh i spørgsmål om EU-afstemning

Slettet Bruger,

25/10/2007

Vælgerne vil ikke få mulighed for at lade holdningen til en EU-afstemning indgå i overvejelserne, når krydset skal sættes til folketingsvalget. Socialdemokraterne vil nemlig ikke kræve afstemning om den nye EU-traktat under valgkampen, skriver Berlingske Tidende.

"Vi har ikke tænkt os at kræve en folkeafstemning. Vi har hele tiden sagt, at der skal en omhyggelig proces til, hvor vi først hører Justitsministeriet om der er suverænitetsafgivelse til EU. Nu er der så blevet folketingsvalg og her handler det om indenrigspolitik," siger siger partiets politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, til Berlingske Tidende.

Ønsket om en EU-afstemning blandt befolkningen er stor, og Socialdemokraterne kunne have scoret nemme stemmer ved at kræve en afstemning. Hos Venstre er man forståeligt nok lettet over den socialdemokratiske borgfred.

EU-afstemning i fare
"Det er en bekræftigelse af den aftale, vi har med Socialdemokraterne. Først skal vi have en vurdering af Justitsministeriet, og først derefter tager vi stilling," siger Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, til Berlingske Tidende.

Alliancen mellem V og S kan betyde, at vælgerne slet ikke får mulighed for at stemme om den nye EU-traktat. Spørgsmålet om en EU-afstemning står og falder nemlig med Socialdemokraternes stemmer, og det er langt fra sikkert, at partiet vil støtte kravet om en EU-afstemning efter valget, når der ikke længere er stemmer at vinde.

[email protected]

Kilde: