Terrorens moske på Nørrebro

Slettet Bruger,

06/09/2007

Et radikalt, islamistisk miljø med rod i en moske i Heimdalsgade på Nørrebro er ifølge flere medier indblandet igen indblandet i en terrorsag på dansk grund. Moskeen huser den selvbestaltede imam Abu Ahmed, der blev sat i forbindelse med Glostrup-sagen, efter at have ydet åndelig vejledning til den terrordømte Abdul Basit Abu-Lifa og dennes tre medtiltalte. Samme imam bliver nu kædet sammen med den aktuelle sag, da de hovedmistænkte menes at været kommet til koranstudier i Nørrebromoskeen. Flere venner og familiemedlemmer bekræfter over for Politiken, at de to fængslede kom regelmæssigt i moskeen.
En af vennerne har desuden gjort en anden observation.

"Han var meget religiøs. Det er der ingen tvivl om. Men på det seneste virkede det det, som om han var blevet mere afslappet. Ud over at have barberet skægget af var han begyndt at gå lidt ud om aftenen. Ikke at han drak eller gik med piger eller noget, men normalt plejede han bare at sidde derhjemme," siger han.

Ved tidligere terroraktioner rundt om i verden er muslimske kendetegn som fuldskæg ofte blevet fjernet for ikke at vække unødig opsigt.

imam: man kan aldrig gardere sig
Imam Abu Ahmeds nuværende adresse er ukendt og det er derfor ikke muligt at få hans kommentar til sagen. Men han har tidligere udtalt sig i forbindelse med fængslingerne i Glostrup-sagen.

"Det er en af risiciene ved at være iman. Man kan aldrig gardere sig mod, at en der har deltaget i ens foredrag, får nogle skøre tanker senere. Men jeg tror ikke, at de her drenge vil gøre sådan noget. De er for unge til at kunne tænke i de baner", sagde han dengang.

Under Glostrup-sagens retsmøder forklarede flere vidner, at de mente imamen havde hjernevasket de tiltalte. Imamen er tidligere blevet nægtet at undervise i de fleste københavnske moskeer , blandt på grund af studiegrupper, hvor han angiveligt forsvarede al-Qaedas terrorisme.

Da Politiken i går besøgte moskeen mødte man en af de terrortiltalte fra Glostrup-sagen. Han ønskede ikke at kommentere, om han kendte de senest anholdte.

[email protected]

Kilde: