Tak Bill Gates for dit job

Slettet Bruger,

19/10/2007

Næsten hver anden it-ansatte kan takke den ellers forhadte Microsoft-chef Bill Gates for deres job. En undersøgelse fra analyseinstituttet IDC viser, at 14,7 millioner it-arbejdspladser ud af et samlet antal på 35,2 millioner enten sælger, servicerer eller distribuerer Microsofts produkter. Det beretter epn.dk.

"Når man kigger på Microsofts størrelse, er det vigtigt at undersøge Microsofts relation til den række af samarbejdspartnere, som Microsoft har. En af årsagerne til, at Microsoft har en stærk position på det globale marked, er, at virksomheden sikrer en stor værditilførsel til tusindvis af små og store virksomheder," siger Marcel Warmerdam fra IDC ifølge epn.dk.

Microsoft har mødt stor modstand fra konkurrenter, der mener, at firmaet med sine storsælgende produkter har noget nær monopol på markedet. Det ændrer dog ikke ved, at selskabet bidrager betydeligt til værdiskabelsen på it-området.

Undersøgelsen fra IDC viser nemlig også, at for hver krone Microsoft vil tjene i 2007, så vil virksomheder, der arbejder med Microsofts produkter, tjene syv kroner.

[email protected]

Kilde: