Tættere på nyt ungdomshus

Slettet Bruger,

27/10/2007

Københavns Rådhus dannede i går ramme for et nyt møde med hovedpersonerne Ritt Bjerregaard, Knud Foldschack og "Ditte". Kommunen skal have et nyt ungdomshus, og gårsdagens møde var endnu et skridt mod etableringen. Næste gang parterne mødes er den 6. november og til den tid forventes, at man kan begynde at lede efter et egnet hus. Det skriver Berlingske Tidende.

"Når vi er afklarede med hensyn til organisationen, fondens tilsyn og stiftelse, kan vi gå i gang med at finde huset. Vi er så småt begyndt at diskutere forskellige muligheder," sagde advokat Knud Foldschack efter mødet ifølge Berlingske Tidende.

På mandag vil folkene bag fonden Jagtvej 69 stifte en ny fond, som kommer til at stå for tilsynet med det nye ungdomshus, hvis den nuværende bestyrelse og Københavns Kommune godkender de nye vedtægter. Det kom frem efter fredagens møde, der også mundedede ud i en hensigtserklæring fra forhandlingspartnerne.

".. parterne vil samarbejde om at finde en egnet bygning til et nyt ungdomshus, at ungdomshuset skal have karakter af at være et åbent værested for alle unge, at der skal være en åbenhed, der er opmærksom på at favne den mangfoldighed, som byen og ungdomshusbevægelsen indeholder," skirver kommunen og ungdomshusbevægelsen blandt andet i erklæringen.

"Ditte", der er talsmand for "de unge" tog positivt imod gårsdagens resultater, som nu skal hjem og drøftes på et mandagsmøde. Men selv om et nyt hus bliver en realitet, så kan københavnerne fortsat forvente demonstrationer i gaderne, annoncerede hun.

"Vi demonstrerer, indtil vi har et hus, og også efter at vi har fået ét nyt, men til den tid kan vi forhåbentlig komme i gang med at demonstrere for andre ting end et nyt ungdomshus. Vi håber, at vi på næste møde kan sætte os ned og sige, at vi er enige om det her, og at det er det, vi sætter os fast på," lød "Dittes" afskedssalut.

[email protected]

Kilde: