Tåget udsigt til asylforlig

Ny Alliance øger kravene til dagens asylforhandlinger

Slettet Bruger,

29/01/2008

Ny Alliance øger kravene til dagens asylforhandlinger. De afviste asylansøgere skal have adgang til arbejdsmarkedet, og det er ikke noget med ulønnet erhvervserfaring eller praktikpladser, fastslår Naser Khader. Det skriver Berlingske Tidende.

"Vi går ind til forhandlingerne med åbent sind, men det er et godt, borgerligt synspunkt, at folk skal klare sig selv, hvis de er i stand til det - og her mener vi ikke aktivering i asylcenteret til syv kroner i timen eller en anden kunstig konstruktion. Det skal være et arbejde, hvor de tjener penge til at betale for husleje og mad og samtidig kan spare op, til når de skal vende hjem," siger Naser Khader," til Berlingske Tidende.

Også unge asylansøgere, eksempelvis mellem 17 og 25, der ikke tilhører gruppen, der får lov til at flytte fra centrene, skal have mulighed for at arbejde, mener Ny Alliance.

"Men man kunne mere generelt lade de unge asylansøgere tage uddannelser som social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker eller noget helt tredje, som vi har behov for," udtaler Khader.

DF: ingen dør på klem
Udtalelser i fredags kunne tolkes som om, Dansk Folkeparti var indstillet på at forhandle om de afviste asylansøgeres ret til at arbejde. Men i dagens Fyens Stiftstidende skyder Pia Kjærsgaard de spekulationer ned, og kridter banen godt og grundigt op til forhandlingerne.

"Der står ikke nogen dør på klem, og der er ikke nogen mulighed for, at vi giver de afviste asylsøgere adgang til den danske arbejdsmarked," siger Pia Kjærsgaard til Fyens Stiftstidende.

Det var ellers hendes egen integrationsordfører Peter Skaarup, der fredag blev citeret for, at "nu kigger vi på det". Men der er ikke noget at kigge på, fastslår DF-lederen.

"Peter Skaarup og jeg er helt enige om den sag, og det blev ikke sagt i den mening. Der har aldrig været en dør på klem for det forslag," siger Pia Kjærsgaard til Fyens Stiftstidende.

[email protected]Kilde: