Tøger Seidenfaden stævnes i Jordan

11 danske mediefolk vil blive stævnet og indkaldt til en jordansk strafferet for at forsvare sig mod anklager om blasfemi og trussel mod den nation...

Slettet Bruger,

03/06/2008

11 danske mediefolk vil blive stævnet og indkaldt til en jordansk strafferet for at forsvare sig mod anklager om blasfemi og trussel mod den nationale uro, skriver politiken.dk.

Anklagerne kan medføre en straf på op mod tre år i fængsel.

Det har den jordanske statsadvokat afgjort her til morgen, oplyser den bevægelse, der står bag anmeldelsen, Profeten Forener Os, en sammenslutning af jordanske medier, organisationer og privatpersoner.

"Statsadvokaten besluttede at stævne danskerne, og det er for en række forbrydelser. Nu må danskerne møde op i Jordan," siger bevægelsens generalsekretær, Zakaria al-Sheikh, til politiken.dk.

Blandt de stævnede er tegner Kurt Westergaard, kulturredaktør på Jyllands-Posten Flemming Rose, chefredaktør på Berlingske Tidende og chefredaktør på Politiken Tøger Seidenfaden.

Bevægelsens advokat, Osama al-Bettar, siger til politiken.dk, at hvis danskerne ikke møder op, vil næste skridt være at melde dem til Interpol og kræve dem arresteret.

En udvisning fra Danmark kan ikke komme på tale har Udenrigsministeriet tidligere oplyst til Politiken.

Det ville kræve, at trykningen af Muhammed-tegningen er strafbar i Danmark, og det er den ikke.

Sagen har potentiale til at lægge en politisk bombe under forholdet mellem Danmark og Jordan - eller endnu videre mellem EU og den arabiske verden.

Det er første gang, en arabisk domstol stævner europæiske mediefolk for noget, der kun har været trykt i EU, skriver politiken.dk.

Kilde: