TDC i sag om monopolmisbrug

Slettet Bruger,

17/09/2007

TDC bekræfter nu i en mail til Cybercity, at man har forskelsbehandlet og nægtet
konkurrenten adgang til TDCs monopolnet på et forkert grundlag. Cybercity anklager nu den tidligere statsejede telegiganten for at skævvride den frie konkurrence på teleområdet og for at have kostet dem et tre-cifret millionbeløb. Det skriver Berlingske Tidende.

"Denne sag rykker fundamentalt ved tilliden til, at TDC tilbyder sine konkurrenter de samme vilkår på kobbernettet, som de giver sig selv," udtaler Jesper Hansen, direktør for strategiske projekter og regulatoriske forhold i Cybercity.

Selskabet bestilte tidligere på året en række "rå kobber"-forbindelser hos TDC, men måtte se 25 af dem afvist, ifølge TDC fordi der ikke var ledig kobber hos de enkelte abonnenter. Da Cybercity forsøgte sig med at bestille BSA-forbindelser hos de 25 var der derimod ingen problemer. BSA, Bit Stream Acces, er dybest set blot gensalg af TDCs bredbåndsprodukter og giver TDC en væsentligt bedre indtjening.

Da Cybercity efterspørger en forklaring fra TDC falder tilståelsen i en e-mail.

"Vi er taknemmelige over, at I gør opmærksom på forskellen, idet det er vores klare opfattelse, at der ikke bør være forskel i afvisningsgraden mellem de to produkter, når forudsætningerne for ordrernes gennemførelse i øvrigt er de samme," skriver TDC som forklarer at man har udstyret BSA-produktet med et lidt større "nåleøje" end den rå kobber.

IT- og Telestyrelsen er bekymrede
Cybercity har nu klaget over TDC til IT- og Telestyrelsen.

"Forholder det sig, som det ser ud nu, har TDC handlet ulovligt. Derfor har vi givet TDC en ultrakort frist til onsdag til at svare. DET er meget alvorligt, for lige adgang til TDC er hele grundlaget for fri konkurrence, så denne sag giver anledning til stor bekymring," siger kontorchef i styrelsen Jakob Willer.

Kontorchefen gør samtidig opmærksom på, at ikke blot Cybercity, men alle TDCs konkurrenter er blevet ramt, hvis mistanken om ulovligheder viser sig at holde stik.

[email protected]

Kilde: