Syrien blokerer Facebook

Slettet Bruger,

24/11/2007

Hillary gør det. Anders Fogh er stolt af at gøre det. Selv denne avis' ansvarshavende redaktør har overgivet sig og gør det. Facebook er lige nu og her det brandvarme sociale netværk. Dog ikke i Syrien, for her besluttede regeringen i går at blokere borgernes adgang til den populære tidsrøver i dens kamp mod politisk aktivisme på nettet. Det skriver Reuters.

"Facebook har fremmet cilvilsamfundet i Syrien og er blevet brugt til at danne civile grupper uden for regeringens kontrol. Derfor er det blevet forbudt," udtaler kvindesagsforkæmperen Dania al-Sharif til Reuters.

Regeringen har de seneste måneder oprustet sin kampagne mod bloggere, nyhedsgrupper og og uafhængige medier. Nu har de altså i lighed med så mange andre opdaget Facebook og sat en stopper for det. Det er blandt andet gået ud over Mais al-Sharbaji, der havde oprettet en Facebook-gruppe for syriske amatørfotografer.

"De lukker for kommunikationen mellem os og omverden. Vi er vant til den slags opførsel fra regeringens side," lød det resignerende fra fotografen.

Regeringen havde ingen kommentar til deres seneste censurpåfund.

morten@180grader

Kilde: