Sygesamtaler skal mindske fravær

Sygefraværet i Danmark er bare steget og steget, siden man i 1972 afskaffede de seks karensdage, hvor arbejdstagerne selv skulle betale deres sygef...

Slettet Bruger,

30/09/2008

Sygefraværet i Danmark er bare steget og steget, siden man i 1972 afskaffede de seks karensdage, hvor arbejdstagerne selv skulle betale deres sygefravær. Dengang var sygefraværet på omkring 30.000 personer dagligt, i dag er det på 150.000. Men nu vil regeringen og arbejdsmarkedets parter gøre noget ved det - dog ikke ved at genindføre karensdage.

I går fik regeringen opbakning fra fagbevægelsen og arbejdsgivernes til en ny handlingsplan mod sygefravær, som skrotter de hidtidige lægeerklæringer, men til gengæld indfører sygesamtaler ude på den enkelte arbejdsplads, skriver Berlingske Tidende.

"Lægeerklæringen er bagudrettet. Der vil vi hellere have noget brugbart og fremadrettet, og derfor skal lægen nu tage stilling til, hvad der kan gøres for at den sygemeldte bevarer tilknytningen til arbejdsmarkedet," siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen til avisen.

Fremover skal arbejdsgiverne nu senest i fjerde sygeuge holde en samtale med deres sygemeldte medarbejder for at diskutere mulighederne for at vende tilbage til arbejdet. Det er en god idé, mener man også i fagbevægelsen.

"Vi ved fra en række undersøgelser, at jo mere den sygemeldte får lov at passe sig selv, jo dårligere er det," siger Lizette Risgaard, næstformand i LO.

[email protected]

Kilde: