Sygeplejersker på vej mod undertøjs-boykot

Slettet Bruger,

10/10/2007

En blond sygeplejeske med åben skjorte, trusser om benene og snusende til et par herreunderbukser er for skrap kost til Dansk Sygeplejeråd. Fagforbundet blander sig nu i koret af forargede røster over den reklamekampagne, JBS kører for tiden. Det skriver Politikens forbrugermagasin, Tjek.

"JBS giver mandlige patienter et billede af, at det er o.k. at behandle sygeplejersker som sexobjekter. De kan nu tage det her billede med sig på nethinden, når de møder sygeplejersker på hospitalet eller i hjemmeplejen, hvor sygeplejerskerne udfører et livsvigtigt arbejde hver eneste dag. Det er under lavmålet," siger næstformand i Dansk Sygeplejeråd Dorte Steenberg.

I Norge har den hæderkronede, jyske undertøjsproducent trukket annoncerne tilbage. Det bør man også gøre i Danmark, mener sygeplejerskerne. Ellers kan JBS få deres vrede at mærke gennem en boykot.

"Det kan ikke være meningen, at sygeplejersker skal se sig selv portrætteret på den måde. Man ville aldrig se en læge i den position, men at det er en sygeplejerske, en stuepige, en sekretær og en nonne viser, at kampagnen bunder i et fuldstændig forældet kvindesyn, der ikke hører nogen steder hjemme, og som ingen kan være tjent med," udtaler Dorte Steenberg.

[email protected]

Kilde: