Sygeplejersker hetzes i forbindelse med "Luk lejren"-kampagne

Syge- og sundhedsplejersker i Sandholmlejren føler sig udsat for verbal hetz fra folk, der støtter "Luk Lejren"-kampagnen

Slettet Bruger,

24/10/2008

Syge- og sundhedsplejersker i Sandholmlejren føler sig udsat for verbal hetz fra folk, der støtter "Luk Lejren"-kampagnen. Det skriver Dansk Sygeplejeråds magasin Synergi.

"Det er ikke sjovt at blive svinet til og kaldt alverdens grimme ting, såsom stikkere og racister. Det er en møghamrende ubehagelig og uretfærdig hetz," siger Vivian Lauridsen, der arbejder i Sandholmlejren.

Hun føler, at hun bliver gjort ansvarlig for den danske asylpolitik af "Luk lejren"-støtterne.

"Men de retter skytset den gale vej. Vi gør bare vores arbejde. Om jeg udfører sundhedspleje i Sandholm eller ude i en kommune, er nøjagtigt det samme. For mig handler det om at skabe de bedst mulige rammer for barnet og dets familie," forklarer hun.

Også formanden for Dansk Sygeplejeråd, Connie Khruckow, forarges over beskyldningerne, der florerer på debatfora på internettet.

"Det hører ingen steder hjemme at tage sygeplejersker og sundhedsplejersker til indtægt for landets asylpolitik, blot fordi de er ansat af Røde Kors og arbejder i Sandholmlejren," siger Kruckow.

Fra den officielle del af "Luk lejren"-kampagnen beklager den presseansvarlige, Anne Baagø, hvis de ansatte føler, at kritikken er rettet imod dem.

"Vi har arbejdet på at kontakte medarbejderne, som føler sig udsat for hetz. Vi har bl.a. sendt et brev, hvor vi forklarer, at de ansatte ikke skal føle sig ramt af kritikken," siger Anne Baagø til Synergi.

Røde Kors har tidligere kritiseret "Luk lejren" for at lægge hindringer i vejen for deres landindsamling for nylig. Desuden er Røde Kors så bange for at lørdagens demonstration vil virke skræmmende på en række af lejrens traumatiserede beboere, at man har valgt at flytte dem til feriehuse i Marienlyst weekenden over.

[email protected]Kilde: