Sygehusenes karaktersystem er fuld af fejl

Hvis man går ind på siden sundhedskvalitet

Slettet Bruger,

06/01/2008

Hvis man går ind på siden sundhedskvalitet.dk i den tro, at den kan bidrage til ens valg af hospital, så går man forgæves. Det nye stjernesystem fra Sundhedsstyrelsen er nemlig ladet med forkerte oplysninger. Det skriver Ritzau. Fra Bispebjerg Hospital kan lægelig direktør Steen Werner Hansen berette, at han allerede for et år siden, fortalte styrelsen, at der var fejl i systemet.

"Hvis en patient med en livstruende sygdom går ind og ser, hvor ofte vi opfylder ventetidsgarantien, får han et skrupforkert indtryk. Vi er blandt de sygehuse i landet, som tager patienterne hurtigst ind, men ifølge hjemmesiden opfylder vi kun garantien i 70 procent af tilfældene," siger Steen Werner Hansen. til Ritzau.

Hans hospital behandler årligt 500 patienter med en livstruende sygdom. Ifølge siden er tallet 79. Ogsås sygehusene i Fredericia og Kolding kan fortælle om fejlagtige oplysninger, og det får nu Venstres sundhedsordfører Preben Rudiengaard til at kontakte sundhedsminister Jakob Axel Nielsen.

"Noget tyder på, at der er et eller andet galt med hjemmesiden. Hvis det er rigtigt, at nogle af oplysningerne er forkerte, så må Sundhedsstyrelsen ind og rette dem," siger Preben Rudiengaard.

Sundhedsstyrelsen forklarer svipserne med, at sygehusenes indberetninger ofte er fejlfyldte. De har nu nedsat en ekspertgruppe til at få rettet op på systemet.

[email protected]

Kilde: