Syge medarbejdere skal koste virksomhederne mere

Det kan blive sværere for indvandrere og handicappede, hvis regeringens forslag til finanslov 2008 bliver til virkelighed, siger erhvervslivet

Slettet Bruger,

05/02/2008

Det kan blive sværere for indvandrere og handicappede, hvis regeringens forslag til finanslov 2008 bliver til virkelighed, siger erhvervslivet. Regeringen vil spare 350 mio. kr. om året ved at pålægge arbejdsgiverne at betale sygedagpenge i en længere periode. Det skriver Ritzau.

I øjeblikket skal virksomhederne betale de to første ugers sygedagpenge, men den periode overvejer regeringen at forlænge til tre uger. Desuden skal arbejdsgiverne betale en ekstra dags dagpenge, hvis en medarbejder bliver afskediget.

Men dette kan afskrække virksomheder fra at give såkaldt marginaliserede grupper en chance på arbejdsmarkedet, advarer kommunikationsdirektør Carlos Villaro Lassen fra Dansk Erhverv.

"Vi opfatter det her som en straf til de virksomheder, der har påtaget sig et socialt ansvar og ansat medarbejdere fra de såkaldt marginaliserede grupper. Det vil betyde, at små virksomheder vil blive mere tilbageholdende med at ansætte folk," siger Carlos Villaro Lassen ifølge Ritzau.

[email protected]

Kilde: