Sveriges statsminister beskyldt for højforræderi

Mens den danske statsminister Anders Fogh Rasmussen slap helskindet fra at vedtage Lissabon-traktaten udenom en folkeafstemning, lader hans svenske...

Slettet Bruger,

04/05/2008

Mens den danske statsminister Anders Fogh Rasmussen slap helskindet fra at vedtage Lissabon-traktaten udenom en folkeafstemning, lader hans svenske kollega Fredrik Reinfeldt til at være knap så heldig. Her har underskrivelsen af EU-forfatningen nemlig affødt en politianmeldelse for højforræderi. Det beretter svenske Expressen.

Bag anmeldelsen står ungdomsforeningen for det national-konservative parti Sverigedemokraterne.

"(Lissabon-traktaten, red.) indebærer en overgivelse af en stor del af den demokratiske magt fra det svenske folk til EU. Og hvis man læser loven om, hvordan højforræderi er defineret, ser man, at dette er et klart tilfælde," siger formanden for de unge sverigedemokrater, Erik Almqvist, til Expressen.

Tager sagen alvorligt
SDU-formanden understreger, at han tager anmeldelsen meget alvorligt og forventer, at sagen ender med en domsfældelse.

"Jeg antager, at politiet efterforsker sagen, og at den får konsekvenser. Og jeg forventer, at han (Fredrik Reinfeldt, red.) bliver dømt for højforræderi, og at det fører til at vi underkender Lissabon-traktaten," siger Erik Almvist.

[email protected]

Kilde: