"Svage ledige" kan godt komme i arbejde

Mange af de ledige, som kommunerne rubricererer som "svage" og putter i det, der kaldes matchgruppe 4, kan sagtens komme i arbejde, hvis der bare y...

Slettet Bruger,

29/09/2008

Mange af de ledige, som kommunerne rubricererer som "svage" og putter i det, der kaldes matchgruppe 4, kan sagtens komme i arbejde, hvis der bare ydes den rette indsats for det, skriver metroXpress.

Siden den 1. april 2007 har fem kommuner arbejdet målrettet med såkaldte jobpakker for disse kontanthjælpsmodtagere, som typisk har været ledige i mange år, og som for manges vedkommende ikke taler dansk.

De første fire måneder lykkedes det at få 47 i job, og i dag er et par hundrede kontanthjælpsmodtagere i gang. Går alt efter planen, vil de fem kommuner have hjulpet 478 i job, når projektet afsluttes med udgangen af marts 2009.

Gjorde landets øvrige kommuner det lige så godt, ville det kunne skaffe ekstra 2.500 svage ledige i job, viser beregninger fra LO. I LO ærgrer konsulent Ib Maltesen sig over, at de gode erfaringer ikke smitter af på de øvrige kommuner. Samme melding lyder fra DA-konsulent Arne T. Hansen, som er tovholder på projektet.

"Det er vigtigt, at kommunerne tager ansvar og begynder at bruge jobpakkerne. Det viser sig jo, at de målrettede forløb giver pote. Til glæde for kontanthjælpsmodtagerne, arbejdergiverne og kommunerne selv, som går fra at have en udgift til kontanthjælp til en skatteindtægt," siger han til metroXpress.

[email protected]

Kilde: