Leder: Sur landsfader

Slettet Bruger,

11/05/2007

Anders Fogh Rasmussens trussel om at udskrive valg, hvis flere af regeringspartiernes folketingsmedlemmer skifter til Ny Alliance, er et slag ud i luften den blå. Det ville statsministeren nemlig slet ikke turde. Bredt i den danske befolkning ville det blive opfattet som unfair overfor et nystiftet fremadstormende parti, som på den måde ville blive afskåret fra at deltage i sit første valg.

Fogh er i sin gode ret til at gøre det, men han ville få alt for meget ballade ud af det. Store dele af hans egne tidligere kernevælgere, som i disse dage er så glade for, at Ny Alliance tilsyneladende repræsenterer alt det, som de har savnet hos Venstre og de Konservative de senere år, kunne finde på at blive hjemme i protest på valgdagen.

Så statsministeren må bare se passivt til, hvis flere fra hans eller Bendtsens flok skifter til Ny Alliance. Det huer ham ikke, men fakta er, at Anders Fogh Rasmussen i dag er mere sårbar overfor krav fra helt almindelige folketingsmedlemmer i hans eget og de Konservatives parti, end han nogensinde har været. For hvis han ikke lytter til sit bagland og behandler det ordentligt, så står et nyt og tilsyneladende succesrigt parti parat til at tage imod de utilfredse.

For første gang er Anders Fogh Rasmussen alvorligt presset fra borgerlig side. Det er uvant for ham, og derfor reagerede han i går ikke med samme omtanke, som han plejer. At true med valg, når han ikke har noget at have truslen i, er tegn på, at statsministeren trænger til at holde lidt weekend. Sunde sig oven på ugens dramatiske begivenheder i dansk politik. Og så komme tilbage som en ny og afklaret mand med ordene: "Så skidt da, så får I de skattelettelser. Hvis jeg bare kan slippe for mere ballade med jer!"

Kilde: