Sundhedshysteri er til skade for børn

Spis rigeligt salat, frugt og grøntsager

Slettet Bruger,

15/04/2008

Spis rigeligt salat, frugt og grøntsager. Sådan lyder kostrådene oftest, når sundhedseksperter råder om sund kost, men rådene går faktisk ud over mange små børn. De skal nemlig have godt med fedt og kalorier for at vokse tilstrækkeligt i de første leveår, viser en ny britisk undersøgelse, som Metroxpress omtaler.

"De små børn er mere følsomme. Det går ud over deres vækst, hvis de kun får en såkaldt sund kost, som består af store mængder frugt, grøntsager og fuldkornsbrød," siger Kim Fleicher Michaelsen, der er professor i børneernæring på Københavns Universitet.

Han kritiserer forældre, der sætter børnene på diæt uden mælk og hvede. For meget frugt, grønt og fuldkorn med et højt fiberindhold kan svække kroppens evne til at optage andre næringsstoffer som for eksempel jern, der er essentiel for børns vækst og blodets og immunsystemets sundhed. Desuden fylder fibrene børnenes maver, så de føler sig mætte, før de har spist den mængde kalorier, deres krop har brug for i løbet af en dag.

"Små børn skal have meget mere mad per kilo kropsvægt, fordi de skal vokse. Det er vigtigt, at de vokser på den rigtige måde i de første leveår, for det betyder meget for sygdomme og sundhed på længere sigt," siger Kim Fleicher Michaelsen til metroXpress.

I den britiske undersøgelse fandt forskerne ud af, at børn i vuggestuerne kun i 30 procent af tilfældene fik dækket deres kaloriebehov.

[email protected]

Kilde: