Strid om offentlig støtte til VM i landevejscykling

Slettet Bruger,

29/07/2007

Michael Rasmussens træning i mexikanske eller italienske bjerge, og efterfølgende fald fra tinderne, får nu måske konsekvenser for budgetforhandlinger i Københavns Kommune. I hvert fald vakler den første politiker i forhold til den støtte på 7 mio. kr., som kommunen principielt har givet tilsagn om til VM i banecykling 2010 og landevejscykling 2011, der har København som værtsby. Det skriver Jyllands-Posten

"Jeg mener ikke, at vi p.t. kan stå inde for at smide en masse penge efter en idrætsgren og en begivenhed, som er omgivet af så mange skandaler, løgne og utroværdigheder", mener den radikale Karina Feilberg, der er medlem af kultur- og fritidsudvalget.

"Cykelsporten er ikke troværdig lige nu, og derfor mener jeg man bør stille krav til arrangørerne om, at arrangementet er rent, før vi kan afsætte pengene til eksempelvis VM i landevejscykling."

Dansk Folkepartis Karin Storgaard forestiller sig, at støtten kan gøres afhængig af, at sporten ikke rammes af flere dopingsager. Socialdemokraterne på rådhuset støtter dog ikke at trække den økonomiske støtte tilbage.

"Det virker ærligt talt som en frelst holdning. Vi vidste jo også inden årets Tour de France, at der var doping i cykelsporten. Hele samfundet sender i forvejen et signal om, at doping ikke er acceptabelt. Der vil inden for mange sportsgrene altid være deltagere, som forsøger at dope sig, og måden at bekæmpe det på er i stedet at kontrollere så meget som muligt," mener socialdemokraternes Morten Westergaard.

Årets Tour de France slutter i dag. Søndagen har endnu ikke budt på nye dopingrygter.

[email protected]

Kilde: