Strammere våbenlov i USA

Slettet Bruger,

14/06/2007

Den demokratisk dominerede kongres arbejder hen imod at stramme amerikansk våbenlovning for første gang siden 1996. Repræsentanternes Hus vedtog i går en lov, der skal stramme op på det lovpligtige baggrundscheck og sikre at kriminelle og sindslidende ikke erhverver skydevåben.

Loven kommer, efter at præsident Bush nedsatte et undersøgelsesudvalg efter massakren på VirginiaTech, hvor 32 mistede livet i april. I Virginia var man vidende om morderens mentale problemer, men den viden var aldrig blevet videregivet til National Instant Criminal Background Check System.

National Rifles Association har støttet lovforslaget, som organisationen ikke mener er et "våbenkontrol"-forslag, da det ikke diskvalificerer nogen, der i øjeblikket har ret til at købe et skydevåben.

"Vi har altid været meget påpasselige med at sikre lovlydige borgeres ret til at købe våben, og tilsvarende påpasselige med at holde våbnene væk fra kriminelle, åndssvage og folk, der ikke burde have dem," udtaler NRA's vicepræsident Wayne Lapierre til Associated Press.

Lovforslaget blev vedtaget med alle stemmer mod en. Den republikanske præsidentkandidat Ron Paul, stod for modstanden mod loven, der af ham blev betegnet som:

"En skamløs forfatningsstridig udvidelse af restriktioner på udøvelsen af retten til at bære våben."

Loven skal nu i senatet, hvor den forventes at blive stemt lige så glat igennem. New Yorks senator Charles Schumer, der er kendt for sine våbenkontrol-holdninger, er optimistisk:

"Når NRA er enige med mig om lovgivning, så ved man, det går igennem, bliver til lov, og gør godt," siger han.

mol

Kilde: