Stormufti som ærestaler møder kritik

Den stod på skæld-ud til danske medier, da stormuftien af Syrien, Ahmed Bader Hassoun, var ærestaler ved EU-Parlamentet i Strasbourg

Slettet Bruger,

16/01/2008

Den stod på skæld-ud til danske medier, da stormuftien af Syrien, Ahmed Bader Hassoun, var ærestaler ved EU-Parlamentet i Strasbourg. Her var han inviteret til at tale for EU's folkevalgte forsamling i anledning af året for interkulturel dialog, som 2008 er udnævnt til at være. Der var dog tale om envejs-kommunikation, da den syriske stormufti efter talen havde en løftet pegefinger klar til de danske medier. Det beretter Berlingske Tidende.

Adspurgt om, hvad han mente om Muhammed-krisen, lød svaret:

"Det var en konflikt mellem en maler og enkelte individer. Nogle massemedier gjorde sagen til et spørgsmål om undskyldninger til Danmark," sagde stormuftien ifølge Berlingske Tidende. Han tilføjede, at han "fordømmer" Jyllands-Postens tegninger, som han kaldte "misbrug af ytringsfriheden".

Ingen kritiske spørgsmål
Flere danske delegerede undrer sig dog over fraværet af mulighed for dialog i anledning af det såkaldte dialog-år. En af dem er Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

"For min skyld kan stormuftien af Syrien få lov at lufte sine synspunkter i EU-parlamentet al det han vil. Men det er helt uacceptabelt, at vi som EU-parlamentarikere ikke ved samme lejlighed har mulighed for at stille ham kritiske spørgsmål, f.eks. om menneskerettighedssituationen i Syrien," siger Søren Søndergaard.

"Ikke en højskole"
Arrangementet møder også kritik fra Karin Riis-Jørgensen (V).

"Han er jo ikke statsoverhoved. Og vi er ikke en højskole," siger hun ifølge Berlingske Tidende.

Foruden stormuftien af Syrien er også formanden for det palæstinensiske selvstyre, Mahmoud Abbas, Israels præsident Simon Peres og pave Benedikt XVI blevet inviteret for at tale for parlamentet i Strasbourg.

[email protected]

Kilde: