Stormoske kan stå klar på Amager om to år

Mens planerne om en ny stormoske for shiamuslimer i Københavns nordvestkvarter får de Konservative på Christiansborg og Dansk Folkeparti til at pro...

Slettet Bruger,

02/09/2009

Mens planerne om en ny stormoske for shiamuslimer i Københavns nordvestkvarter får de Konservative på Christiansborg og Dansk Folkeparti til at protestere, fordi den støttes økonomisk fra Iran, ser det nu ud til, at byggeriet af en sunnimuslimsk stormoske i hovedstaden vil gå i gang hurtigere end ventet. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Det er Arkitektfirmaet BIG, som i samarbejde med Bach Gruppen melder nemlig nu ud, at de forventer, at der kan stå en færdig stormoske klar allerede om to år på den såkaldte moskegrund på Amager over for Københavns Universitet, som Københavns Kommune tidligere har sat af til formålet.

Københavns Kommune har ifølge seniorarkitekt Ole Schrøder fra BIG gennemført en "forudgående offentlighedshøring" ved blandt andet at informere gennem aviserne. I den forbindelse var der blot fem tilbagemeldinger.

BIG's projekt er finansieret af bygherren, hvorefter det er meningen, at bygningerne skal lejes ud, når de er opført. Bygherren er i kontakt med Muslimernes Fællesråd som den muslimske partner i projektet.

Dermed tager bygherren størstedelen af den økonomiske risiko, som hidtil har fået adskillige mosképlaner herhjemme til at kuldsejle, skriver Kristeligt Dagblad.

[email protected]

Kilde: