Stor ståhej over årsagen til Ny Alliance

Slettet Bruger,

20/05/2007

Ny Alliance-stifteren, Naser Khader, har længe fastholdt, at det var synet af den tidligere partifælle Elsebeth Gerner Nielsen iført muslimsk tørklæde, der var dråben, som fik bægeret til at flyde over for den dengang radikale folketingspolitiker. Khader skulle angiveligt at have set Gerner Nielsens sympatiaktion for den omdiskuterede hovedbeklædning på en arabisk TV-kanal fra sit hotelværelse i Boston. Men den forklaring holder ikke ifølge TV2. Det hotel Khader opholdt sig på, har nemlig slet ingen arabiske TV-kanaler. Og TV2 og DR fastslår, at de ikke har solgt billederne af tørklædestuntet til udlandet.

Khader fastholder sin overordnede forklaring i en pressemeddelelse:

"Jeg så med sikkerhed Elsebeths tørklædestunt under mit ophold i USA både på danske og arabiske medier enten i TV eller over nettet, og reagerede ved at sende en mail til den Radikale folketingsgruppe, hvori jeg redegjorde for, hvorfor jeg synes, det var problematisk."

TV2's politiske redaktør, Kaare R. Schou, mener at Ny Alliance har været længe undervejs, og at Elsebeth Gerner Nielsens tørklædestunt kom som en belejlig officiel forklaring for stifterne.

Kilde: