Stor opbakning til skattelettelser

Slettet Bruger,

21/05/2007

Hele 44 procent af Danmarks befolkning støtter op om Ny Alliances skattepolitik, viser en ny undersøgelse foretaget af Greens for Børsen. 46 procent er modstandere, og 10 procent ved ikke.

Samtidig viser undersøgelsen, at hvis man stiller skattelettelser op overfor velfærd, svarer kun 28 procent at de foretrækker skattelettelser frem for velfærd. Men spørgsmålet er stillet forkert, mener Anders Samuelsen fra Ny Alliance:

"Hvis jeg blev spurgt, ville jeg også sige velfærd. Velfærd er det vigtigste for mig. Men der er en klokkeklar forudsætning for velfærd: en skattereform. En skattereform er en redskab til at skabe mere velfærd," siger han til Børsen.

Gennemføres Ny Alliances skattepolitik, betyder det, på grund af det progressive skattesystem vi har i dag, at de, der betaler forholdsvist mest i skat, også er dem der vil få de største skattelettelser. Det har fået blandt andre Venstre og Dansk Folkeparti til at tage afstand fra Ny Alliances skattepolitik. Anders Samuelsen, mener at de etablerede partier nok skal vende rundt.

"De gamle politikere er bange for misundelsesretorikken. Det er klart, at der vil være de vellønnede, som målt i kroner og øre vil stor til en stor gevinst ved en skattelettelse. Der tror mange politikere i dag ikke, at vælgerne kan tåle at høre. Derfor står der et stormvejr om vores udmeldinger lige nu. Men når vi har stået det igennem, så tror jeg på, at det vil vinde opbakning, og så kommer de andre partier rendende og vil være med på vognen. For uden skattelettelser for vi ikke mere velfærd. Då får vi mindre velfærd."

John Dyrby fra Socialdemokraterne mener ikke argumentationen holder:

"Det er Samuelsen, der gør sig skyldig i en gammel borgerlig misforståelse. Han tror at hvis man giver skattelettelser, vil det være stort set selvfinansierende Men det er altså ikke tilfældet. Hvis man laver Ny Alliances model, så skal nogen betale. Og det vil være de laveste indkomster, der kommer til at betale, mens de højeste indkomster står til en kæmpe gevinst. Det er meget skævt fordelingsmæssigt," mener han.

bach

Kilde: