Enorm forskel på kommuners indsats for at få ledige i arbejde

I Furesø Kommune er det kun 17 pct

Slettet Bruger,

25/01/2008

I Furesø Kommune er det kun 17 pct. af kontanthjælpsmodtagerne der har været til den lovpligtige samtale med jobcenteret hver tredje måned, mens det i Brøndby Kommune er 87 pct. Det viser et nyt erhvervsbarometer, som udgives af DI Hovedstaden og HTS Region Hovedstaden.

"I en tid med faldende arbejdsstyrke og et voksende antal ældre, er det vigtigt, at alle, der kan, bidrager til samfundets vækst. Derfor er det også foruroligende, at der er så stor variation i kommunernes indsats for at hjælpe de ledige tilbage i beskæftigelse. Vi vil derfor gerne opfordre kommunerne til at kigge sig selv efter i sømmene og se, om de ikke kan lære noget af hinanden på dette vigtige område," siger formand for DI Hovedstaden, Claus Spiegelhauer.

I erhvervsbarometeret måles og sammenlignes Region Hovedstadens kommuner på en række centrale områder som alle er afgørende for erhvervslivet. Tallene viser bl.a., at en række kommuner ikke overholder lovkravene om rettidige kontaktsamtaler med de ledige. Ligeledes viser barometeret, at der er store forskelle på sygefraværet blandt de kommunalt ansatte i hovedstadsområdet.

"For DI og HTS er det afgørende, at de nye kommuner bliver drevet så effektivt og erhvervsvenligt som muligt. Derfor udsender vi nu dette erhvervsbarometer, som benchmarker kommunernes indsats. Vores håb er, at sammenligningerne vil få kommunerne til i højere grad at lære af de bedste, så ikke alle 98 kommuner skal opfinde den dybe tallerken," siger formand for HTS Region Hovedstaden, Peer Krogh.

[email protected]

Kilde: