Stop trafikpropperne - øg arbejdsudbuddet

En ny meningsmåling, Catinét har foretaget for FDM, viser et stort potentiale for at øge det danske arbejdsudbud

Slettet Bruger,

08/01/2008

En ny meningsmåling, Catinét har foretaget for FDM, viser et stort potentiale for at øge det danske arbejdsudbud. Hvis danske bilister slipper for trafikkøerne, som fire ud af ti mener påvirker deres arbejdsindsats og familieliv, så vil mange af dem også være indstillet på at bruge den ekstra tid på deres arbejde. Hver femte bilister svarer i undersøgelsen, at de ville arbejde mere uden trafikpropperne, der alene i hovedstadsområdet koster 130.400 spildtimer på arbejdsdage. Det skriver Berlingske Tidende.

"Jeg synes, det er interessant, at hver femte bilist er indstillet på at arbejde mere, hvis der ikke var trængselsproblemer. Især i en tid hvor der mangler hænder og hoveder på arbejdsmarkedet. Undersøgelsen giver selvfølgelig kun et fingerpeg, men den siger noget om, at folk betragter arbejdstid og transporttid som det samlede antal timer, de vil være væk fra deres familie og fritidsinteresser," siger FDM's administrerende direktør Thomas Møller Thomsen til Berlingske Tidende.

Tidligere beregninger, som Foreningen af Rådgivende Ingeniører har foretaget for avisen, peger på, at en halvering af spildtiden vil kunne omsættes til 35.000 fuldtidsstillinger.

"Hvis man kan komme hurtigere frem i trafikken, vil det ikke bare mindske spildtiden og gavne miljøet. Der er ingen tvivl om, at det også kan være med til at mindske behovet for arbejdskraft, og at der ligger en gevinst dér. Det er sjældent, at man bruger arbejdskraft som argument for at løse trængselsproblemer, men der er en sammenhæng. Det har også stor betydning, når varer skal transporteres gennem et bymiljø," siger arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: