Stop for druk på svenske a-kraftværker

Slettet Bruger,

17/07/2007

Flere episoder med berusede ansatte og overfald på rengøringskoner får nu flere svenske a-kraftværker til at overveje nye metoder i kampen mod druk på arbejdspladsen. Det skriver ing.dk, Ingeniørens hjemmeside.

Oskarshamn-værket er i fuld sving med at indføre alkohollåse ved indgangene til centrale dele af deres anlæg. Kun hvis de ansatte kan udånde ren luft, kan de komme igennem dørene. Og nu overvejer man det samme på Ringhals-værket.

Det sker, efter at to kvindelige rengøringskoner blevet overfaldet, slået og tvunget til at drikke spiritus, oplyser informationschef på Ringhals, Torsten Bohl til Göteborgs-Posten. Efter episoden blev der foretaget en stikprøvekontrol blandt værkets medarbejdere, der førte til otte ansattes afskedigelse.

Værket er i gang med en ombygning af en turbinehal, og har på grund af svensk højkonjunktur og mangel på arbejdskraft over 1.000 udlandske medarbejdere ansat. De er indlogeret på hoteller og i bebyggelser nær værket og ser åbenbart også opholdet i det svenske som en ferietur.

"Åbenbart er der nogle, som fester lidt for meget," siger Torsten Bohl.

[email protected]

Kilde: