Stigende oliepriser giver råd til skattelettelser

De stigende oliepriser giver ekstra indtægter i den danske statskasse, og de kan passende bruges til at lette skatten på arbejde, mener tænketanken...

Slettet Bruger,

23/05/2008

De stigende oliepriser giver ekstra indtægter i den danske statskasse, og de kan passende bruges til at lette skatten på arbejde, mener tænketanken CEPOS ifølge epn.dk.

CEPOS' beregninger viser, at de ekstra olieindtægter varigt vil kunne finansiere lettelser i personskatten på mellem 2 og 5,5 mia. kr. - uden at ændre på finanspolitikkens holdbarhed.

"2 mia. kr. kan finansiere, at mellemskatten bliver 2 procentpoint lavere, og den højeste marginalskat dermed falder fra 63 til 61 pct.," siger cheføkonom Mads Lundby Hansen fra CEPOS til epn.dk. og fortsætter:

"Og 5,5 mia. kr. kan finansiere, at mellemskatten helt forsvinder. Det vil sænke den højeste marginalskat fra 63 til 57,5 pct."

I øjeblikket koster en tønde råolie over 130 dollars, men forudsætningen for beregningerne i regeringens seneste økonomiske redegørelse er, at priserne vil være på 85-88 dollars pr. tønde de næste par år. Det regnes af alle som en urealistisk lav pris.

[email protected]

Kilde: