Statsstøtte til elitesport skaber underholdning og samhørighed, men intet andet godt

Staten skal støtte elitesporten, fordi store elitepræstationer styrker folkesundheden, forbedrer samfundsøkonomien og styrker Danmarks internationa...

Slettet Bruger,

01/09/2008

Staten skal støtte elitesporten, fordi store elitepræstationer styrker folkesundheden, forbedrer samfundsøkonomien og styrker Danmarks internationale brand, har argumenterne lydt i årevis. Men ingen af dem passer, siger danske og udenlandske eksperter til Ugebrevet Mandag Morgen.

Den samfundsmæssige gevinst ved elitesport skal ifølge udenlandske og danske eksperter findes et helt andet sted: Det er god tv-underholdning, og det øger fællesskabsfølelsen i samfundet, at man kan bilde hinanden ind, at alle har lod og del i præstationerne. Og det sidste har vi slet ikke behov for i Danmark, mener professor Uffe Østergård fra Handelshøjskolen i København.

"Skal man være lidt kynisk, kan man sige, at den slags ikke burde betyde meget for Danmark, fordi vi som en gammel nationalstat dårligt kan blive mere selvglade," siger han til Ugebrevet Mandag Morgen.

[email protected]

Kilde: