Statsnarko bliver dyrt: Op til 200.000 per narkoman

Skatteyderne skal grave dybt i lommerne, når de til næste sommer skal til at finansiere fynske narkomaners stofforbrug

Slettet Bruger,

23/08/2008

Skatteyderne skal grave dybt i lommerne, når de til næste sommer skal til at finansiere fynske narkomaners stofforbrug. Selvom det kun drejer sig om en gruppe på 10-20 narkomaner i Odense, vil ordningen koste lidt over to millioner kroner, oplyser Fyens Stiftstidende.

I sommeren 2009 vil narkomanerne få mulighed for at gå til lægen og få deres daglige fix. Rådmand Erik Simonsen (NA) synes selv, at ordningen er "rasende dyr". Alligevel støtter han den.

"Man kan sagtens spørge, om det er pengene værd. Det synes jeg, det er, for de her folk får et mere værdigt liv," siger rådmanden til Fyens Stiftstidende.

Vil tiltrække flere narkomaner
Kommunen vurderer, at tilbuddet vil tiltrække flere narkomaner, og det skal man finde en ordning på.

Om ikke andet vil ordningen skaffe arbejde til kommunens embedsmænd, der først skal rundt i Europa for at lære af andre landes erfaringer.

"Mine embedsmænd rejser snart til Holland, Tyskland, Schweiz og England for at se på, hvilke erfaringer de har. Og Socialudvalget skal også på tur for ved selvsyn at blive klogere. Skal vi for eksempel have fixerum eller ej," siger rådmand Erik Simonsen til Fyens Stiftstidende.

[email protected]

Kilde: