Statsadvokat opgiver sigtelse i terrorsag

Der bliver alligevel ikke nogen retssag mod den 40-årige dansk-marokkaner, der i februar blev sigtet for mordplaner mod Muhammed-tegneren Kurt West...

Slettet Bruger,

10/07/2008

Der bliver alligevel ikke nogen retssag mod den 40-årige dansk-marokkaner, der i februar blev sigtet for mordplaner mod Muhammed-tegneren Kurt Westergaard. Det beretter Ritzau.

Modsat sine to angivelige medsammensvorne, to tunesere uden dansk statsborgerskab, blev den 40-årige løsladt så snart han var blevet afhørt af Politiets Efterretningstjeneste (PET). Og nu er sigtelsen imod ham så blevet droppet, oplyser statsadvokaten for Nord- og Østjylland, Elsemette Cassøe.

"Selvom der foreligger oplysninger om en forbindelse mellem den 40-årige og planerne om drab på Kurt Westergaard, er det ikke muligt under en retssag at fremlægge tilstrækkelige beviser for den 40-åriges deltagelse i planlægningen," hedder det ifølge Ritzau i en redegørelse fra statsadvokaten.

PET: Vi forhindrede terror
I en pressemeddelelse oplyser PET, at man er "helt indforstået" med statsadvokatens afgørelse om at droppe sagen mod dansk-marokkaneren

"Da PET den 12. februar 2008 anholdt tre personer, var målet ene og alene at forhindre et terrorrelateret drab på en af Muhammedtegnerne. PET er derfor helt indforstået med statsadvokatens beslutning," oplyser PET.

Tunesere kræves løsladt
Forsvareren for de to tunesere, der lige nu sidder frihedsberøvet for at planlægge drab på Kurt Westergaard, Frank Wenzel, mener, at de to tunesere bør løslades i kølvandet på beslutningen om at droppe sagen mod dansk-marokkaneren.

"Jeg konstaterer, at statsadvokaten har strakt gevær i forhold til dansk-marokkaneren, og det er da et skridt i den rigtige retning. For hvis man opgiver sagen mod den eneste person, der var sigtet i sagen, så tilsiger logikken også, at man holder op med at frihedsberøve de to personer, der aldrig har været sigtet," påpeger Frank Wenzel ifølge Ritzau.

[email protected]

Kilde: