Staten i massivt opkøb af realkreditobligationer

Den danske stat vil i næste måned købe massivt op af realkreditobligationer for at afbøde effekterne af finanskrisen og regeringens egen redningspa...

Slettet Bruger,

03/11/2008

Den danske stat vil i næste måned købe massivt op af realkreditobligationer for at afbøde effekterne af finanskrisen og regeringens egen redningspakke for banksektoren, skriver Business.dk. Opkøbet vil ske i forlængelse af regeringens realkreditpakke, som blev offentliggjort fredag i sidste uge.

Pengene vil komme fra Den Sociale Pensionsfond, som administreres af Nationalbanken og råder over et beløb på 135 milliarder kr. Ifølge Business.dk's oplysninger vil Den Sociale Pensionsfond lægge et bud ud på fleksauktionen i december på 22 milliarder på et-årige realkreditobligationer. Formålet er at sikre lave, langsigtede renteomkostninger.

De 22. mia. kroner svarer til til det beløb, som refinansieres i forhold til det sociale boligbygger i december, men opkøbet vil påvirke renteniveauet i nedadgående retning for alle, der har flekslån.

Men finansminister Lars Løkke Rasmussen lader som om det hele handler om den almene boligsektor og udtaler:

"Det er staten, der betaler renteudgifterne i de almene boliger. I en tid med finansiel uro er det derfor hensigtsmæssigt, at staten samtidig investerer en del af DSP's formue i realkreditobligationer, så renteindtægter og -udgifter i højere grad matcher hinanden."

[email protected]

Kilde: