Stærke ledige bruger måneder på at finde job

Selv om 39

Slettet Bruger,

18/09/2008

Selv om 39.000 job står ubesatte i de danske virksomheder, og ledigheden er rekordlav, går næsten alle stærke ledige, der ellers er sunde og raske og har kvalifikationerne i orden, mindst en måned uden job og modtager dagpenge eller kontanthjælp.

Og selv efter tre måneders ledighed har næsten 60 procent af dagpengemodtagerne og 70 procent af de stærkeste kontanthjælpsmodtagere stadig intet job. Midt i 2008 gik der således 34.000 stærke ledige rundt og havde hævet understøttelse i mindst tre måneder. 12.000 havde endda været ledige mindst ét år.

Det viser en analyse, som Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev, Agenda, har foretaget på baggrund af de nyeste tal fra Beskæftigelsesministeriet, fra den såkaldte DREAM-database.

Anders Samuelsen, medlem af Folketingets arbejdsmarkedsudvalg for Liberal Alliance, mener, at det ikke bør tage længere tid at finde et job, end det ville have taget, hvis der ingen understøttelse var at få.

"Rigtigt mange tænker, at de skal bruge tid på at søge, for de vil have et job, som de er glad for. Det kan jeg såmænd godt forstå, men i stedet burde de tænke, at de skal have et job til at forsørge sig selv, og så søge drømmejobbet i fritiden. Det er en adfærd, der er vanskelig at regulere lovgivningsmæssigt, for det drejer sig om holdninger. Mange føler, at de har ret til en ydelse, uden at tænke over, at det er alle andre skatteydere, der betaler," siger Anders Samuelsen til Agenda.

Han foreslår en forkortelse af dagpengeperioden på grund af den signalværdi, der ligger i en sådan lovændring.

[email protected]

Kilde: