Støjberg kritiseres for støttetale til Fremskrittspartiet i Norge

Den nye beskæftigelses- og ligestillingsminister, Inger Støjberg, har knap nået at sætte stiletterne inden for ministerkontoret, før hun allerede h...

Slettet Bruger,

08/04/2009

Den nye beskæftigelses- og ligestillingsminister, Inger Støjberg, har knap nået at sætte stiletterne inden for ministerkontoret, før hun allerede har lagt sig ud med dele af Venstres bagland, skriver Nyhedsbrevet 3F, som udgives af fagforeningen 3F.

Baggrunden er, at Inger Støjberg under en tale på det norske Fremskrittspartiets møde i Tønsberg forrige weekend fastslog, at Venstre i Danmark og Fremskrittspartiet (Frp.) i Norge står skulder ved skulder, når det drejer sig om indvandring, ligestilling og sundhedspolitik.

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen afviste i 2006 et møde med den norske Frp.-leder, Siv Jensen, som Inger Støjberg i sidste uge roste og sammenlignede med Anders Fogh Rasmussen.

Støjbergs rosende ord om Frp. har fået lederen af Venstre i Norge, Lars Sponheim, til at fare i flint. Han kræver nu en forklaring af sine parti kolleger i Danmark.

Men også i venstres bagland herhjemme, er der ifølge Nyhedsbrevet 3F furore over ministerens flirten med Frp. i Norge.

"Jeg kan godt forstå, at Venstre i Norge er fortørnede. Det er jeg også. Inger Støjberg kan på ingen måde tillade sig at sammenligne Anders Fogh Rasmussen med en leder fra Fremskrittspartiet. Desuden har Venstre kun ét søsterparti i Norge - og det er Venstre. Basta," lyder det fra en Christiansborgpolitiker fra Venstre.

"Skandaløst. Ganske enkelt skandaløst," lyder det fra en anden politiker i Venstres bagland. Begge ønsker at være anonyme.

Det er ikke lykkedes Nyhedsbrevet 3F at få en kommentar fra Inger Støjberg.

Klik her for at se en video med Inger Støjbergs tale til Fremskrittspartiet i Norge

[email protected]

Kilde: