Spanien tier stille - og håber på at uroen blæser over

Slettet Bruger,

16/11/2007

Spanien håber, at de uoverensstemmelser, landet har med den venezuelanske socialistiske diktator-in-spe, Hugo Chavez, snart er overstået.

Uoverensstemmelserne opstod, efter at Chavez ved et topmøde mellem latinamerikanske, spanske, portugiske og andorranske ledere havde kaldt Spaniens tidligere premierminister, José Maria Aznar, for fascist. Da Chavez ikke ville tie stille, lænede den spanske konge, Juan Carlos, sig frem og bad Chavez om "at holde kæft".

Det fik Chavez til at true med at nationalisere spanske banker i Venezuela, hvilket har skabt en del uro i den spanske bankverden og blandt virksomheder, der handler med Venezuela.

Flere spanske virksomheder bad således på et møde i går morges den spanske udenrigsminister, Miguel Angel Moratinos, om få ordnet forholdendet til den iltre Chavez.

"Det, virksomheder ønsker af os, er at reparere vores forhold til de venezuelanske myndigheder, så de fortsat kan profitere på deres investeringer i landet," siger Maratinos til Reuters.

Han tilføjer, at spanierne ikke vil lade sig provokere af Chavez' trussel om at ville nationalisere de spanske banker.

"Jeg mener, at vi allerede har sagt vores mening, med stor styrke," sagde han med henvisning til kong Juan Carlos' kommentar til Chavez.

Kilde: Reuters.

[email protected]

Kilde: