Sommerhusejere udnyttes af politikere

Slettet Bruger,

18/05/2007

Politikere bruger sommerhusejere som malkekvæg og tvinger dem til at betale mere i grundskyld end i ejendomsskat, viser beregninger foretaget af BRFkredit for dagbladet Børsen.

Der er tale om en god forretning, for sommerhusejerne er magtesløse.

"Typisk har kommuner med mange sommerhuse en tilskyndelse til især at kræve penge ind fra sommerhusejere, da det har en minimal politisk omkostning. Mange sommerhusejere bor ikke i kommunen, og kan derfor ikke stemme på politikerne," siger professor i statskundskab på Syddansk Universitet, Poul Erik Mouritzen, der også var medlem af regeringens strukturkommission, til Børsen.

Hvis man ejer et sommerhus på Samsø, betaler man for eksempel 6.629 kroner i ejendomsværdiskat og 7.760 i grundskyld. I Dragør er ejendomsværdiskatten på 18.953 kroner, mens grundskylden er på 19.081 kroner.

Kommunerne mener, at politikken er forsvarlig, da sommerhusejerne får en masse til gengæld.

"Det er korrekt, at vi har en vis indtægt via grundskylden. Vi er en kommune med mange sommerhuse, og ejerne af disse sommerhuse yder et væsentligt bidrag, men de får også meget til gengæld. Det gælder kloakering, infrastruktur så som veje og cykelstier. Faktisk er 90 pct. af kommunens cykelstier anlagt til glæde for vores sommerhusturister," siger borgmester i Gribskov kommune, Jannick Petersen (V), og tilføjer: "På grund af udligningsreformen, så er slutfacit, at vi faktisk taber, da vi sender et pænt beløb ud af kommunen. Men vi piver ikke over det," siger han.

MKR

Kilde: