Solariebombe på Østerbro

Det var med et højt brag og flyvende glasskår, at en eksplosion her til formiddag raserede et solcenter på Østerbro i København

Slettet Bruger,

20/02/2008

Det var med et højt brag og flyvende glasskår, at en eksplosion her til formiddag raserede et solcenter på Østerbro i København. Det beretter DR Nyheder.

"Jeg kiggede ud af stuevinduet og så, at der var kraftig sort røgudvikling på Nøjsomhedsvej. Facaden på solcentret var sprængt ud, og da kunne vi se noget ild også. Politiet gennede os væk og sagde, at vi skulle skynde os - det var ikke for sjov, så vi skulle løbe væk," fortæller Theis Poulsen, der er øjenvidne til P3 Nyheder.

Selvom eksplosionen forårsagede store skader i lejlighederne oven over og nogle butikker ved siden af, melder politiet ikke om nogle tilskadekomne.

To på flugt
"Vi er selvfølgelig rykket derud og har i første omgang koncentreret os om at finde ud af, om der skulle være mennesker, der er kommet til skade. Det forlyder i øjeblikket, at det er der ikke," siger politiets informationschef Flemming Steen Munch til DR Nyheder.

Vidner har ifølge politiet set to mænd løbe derfra umiddelbart efter eksplosionen, hvilket giver anledning til yderligere bombefrygt.

Bomberyddere på vej
"De har kastet en taske fra sig på en nærliggende gade, og da man ikke kan udelukke, at der kan være sprængstof i den taske, har man valgt at evakuere en ejendom i den gade, og dér er bomberydderne nu på vej hen," siger Flemming Steen Munch og understreger, at politiet ikke har grund til at tro, at der er tale om en terrorhandling.

På baggrund af vidneudsagn har politiet udsendt et signalement af de to mænd, der sidst er set til fods i retning af Trianglen på Indre Østerbro. De er begge af udenlandsk udseende. Den ene er høj og tynd, mellem 15 og 20 år og var iført en hvid hættetrøje og sorte bukser. Den anden er kraftig af bygning, 20-25 år og var under flugten iført en gråsort hættetrøje og mørke bukser.

[email protected]

Kilde: